maanantai 20. heinäkuuta 2015

I'm sitting in the railway station, got a ticket to my destination

Varasimme äitini kanssa lokakuuksi matkan Brightoniin ja siitä inspiroituneena päätin tehdä tällaisen matkailupostauksen. Aika paljon on kuitenkin tullut elämäni aikana ulkomailla käytyä, joten listailin hieman lempipaikkojani, kokemuksiani ja matkailuun liittyviä haaveita. Kuvatulva myöskin tulossa, beware!

2014 | Lontoota Tate Modernin yläkerrasta kuvattuna

TOP 3 KAUPUNGIT

1. Lontoo

Lontoolla on toki ristiriitainen maine kaupunkilomakohteena hintatasonsa takia, eikä kaikille tule sitä hassua rakkautta ensisilmäyksellä -tunnetta siellä, mutta muhun Lontoo on kolahtanut ja se on ulkomaan kaupungeista mulle se rakkain. Neljä kertaa siellä olen tähän mennessä käynyt, viimeksi viime lokakuussa.

Sellaisia must see -nähtävyyksiä Lontoossa on tosi paljon, eikä niitä mitenkään ehdi yhdessä  reissussa käymään, joten niitä kannattaa valkkailla omien kiinnostusten mukaan. Minulle lähimpänä sydäntä Lontoossa ehkä on St. Paulin katedraali. Toisella Lontoonmatkallamme hotellimme oli ihan St. Paulin vieressä, joten sitä tuli silloin katseltua joka päivä ja onhan se nyt todella kaunis ja vaikuttavan kokoinen rakennus.

2011 | St Paul's

2. Berliini

Berliiniin lähtiessä mulla ei ollut kovin suuria odotuksia kaupungista, mutta loppujen lopuksi se oli tosi kiva paikka. Hintataso on aika sopiva ja Berliinistä löytyy monipuolisesti kaikkea. Mainittakoon nyt esimerkiksi kaksi eläintarhaa, erilaiset museot, ostosmahdollisuudet ja historialliset nähtävyydet. Saksalaisista ihmisistäkin mulla jäi positiiviset muistikuvat. Berliinin hotelli on myös erityisesti jäänyt mieleeni, se oli yksi viihtyisimmistä joissa olen ulkomailla ollut!


2011 | Hotellimme Berliinissä

3.  Pariisi

Pariisi on ihan mielettömän kaunis kaupunki ja upeita vanhoja rakennuksia on keskustassa joka nurkalla. Siinä mielessä Pariisi ansaitsisi olla tällä listalla korkeammallakin, mutta ranskalaiset ihmisinä eivät jättäneet minuun kovin suurta vaikutusta. Itse kun en ranskaa merci:tä enemmän osaa, kommunikaatio oli tosi hankalaa kun harva ranskalainen suostuu englantia puhumaan, vaikka sitä osaisikin : D

2010 | Eiffel-torni

+ Liverpool

Puolen päivän mittaisen visiitin perusteella tuntuisi hassulta laskea Liverpoolia vielä samalla tavalla lempikaupunkien joukkoon kuin näitä muita, mutta ks. satamakaupungista jäi todella mukava ja persoonallinen kuva, joten halusin antaa sille tällaisen kunniamaininnan. Kaupunki toki kiehtoo myös siksi, että se sattuu olemaan lempibändini Beatlesin kotikaupunki. Siellä pitäisi päästä käymään vielä uudemman kerran.


2013 | Liverpoolin satamaa

TOP 3 MAAT

1. Iso-Britannia

Yllätys yllätys : D Tähän mennessä olen Iso-Britanniassa käynyt Lontoon lisäksi Manchesterissä ja Liverpoolissa, sekä lokakuussa tosiaan sitten mennään äitini kanssa Brightoniin. Paljon muitakin kiinnostavia kaupunkeja olisi, ja olisi mielenkiintoista päästä käymään siellä myös ihan maaseudullakin.

2. Espanja

Espanjasta mikään kaupunki ei top kolmoseeni päässyt, mutta maana tykkään tosi paljon ihan jo kielen takia. Se vain kuulostaa niin kivalta, purr. (Ai miten niin ranska joku rakkauden kieli, pöh.) Espanjassa en itse ole käynyt Kanariansaarten lisäksi muualla kuin Aurinkorannikolla, hotellimme oli Torremolinoksessa mutta vuokrasimme auton ja kävimme pörräämässä ainakin Malagassa, Marbellassa ja Fuengirolassa. Torremolinos oli mulle turhan turisti/rantakaupunki, mutta Malaga oli ihan kiva paikka. Espanjassa haluaisin päästä käymään jossain kaupungissa pohjoisempana, mutta siitä wishlist-kohdassa enemmän.


2012 | Churroja ja kaakaota Torremolinoksessa


3. Saksa 

Saksassa kävisin mielellään muuallakin kuin Berliinissä, esimerkiksi jokin pienempi paikka voisi olla kiva. Saksan kieltä olisi kiva päästä hieman treenaamaan, kun en sitä harmikseni enää kovinkaan hyvin osaa, ja saksalaiset vaikuttavat ihmisinä tosi mielenkiintoisilta.


TOP 3 WISHLIST

1. Interrail

Interreilaamaan lähteminen on kiinnostanut mua jo pitkään, mutta nyt vasta hinku on kasvanut niin suureksi, että päätin alkaa nyt säästää rahaa tätä haavetta varten. Ensi kesänä olisi tarkoitus lähteä, jos vain sopiva kahden viikon rako löytyy. Todennäköisesti lähden reilaamaan Iso-Britanniaan, sillä One Country Pass on tosi paljon halvempi kuin Global Pass ja koska kahdessa viikossa manner-Eurooppa tuntuu hieman liian isolta alueelta koluttavaksi.

2. New York

Okei, Jenkeissä olisi muitakin kaupunkeja, joissa mielelläni kävisin, mutta New York on se ykköstoive. Siellä olisi niin paljon mielenkiintoista nähtävää! Ollaan poikaystäväni kanssa hieman leikitelty ajatuksella siitä, että sitten joskus kun naimisiin mennään, voisimme lähteä häämatkalle Yhdysvaltoihin ja käväistä siellä useammassakin kaupungissa. Ei sinne asti kuitenkaan ihan hirveän lyhyeksi ajaksi viitsi lentää.

3. Barcelona/Madrid/Valencia

Barcelonasta olen haaveillut pitkään, mutta siitä on lähiaikoina uutisoitu paljon, kuinka barcelonalaiset ovat jo kyllästyneet siihen turistien määrään jne.. Olen myös kuullut Valenciasta sanottavan, että se on hyvin samankaltainen kaupunki kuin Barcelona, mutta siellä on vähemmän turisteja ja halvemmat hinnat. Espanjan pääkaupunki Madrid olisi myös kiinnostava kokea.

2011 | Metro Berliinissä
Tällaista tällä kertaa. Lisää matkailuhöpötystä tulee varmaan lähempänä lokakuuta ja tietenkin Brightonin matkan jälkeen, sekä sitten kun tuo interrail-suunnitelmani alkaa konkretisoitumaan. Tavallista postaustakin tulee varmaan taas lähipäivinä, kun olen sen verran ahkerasti arkeanikin lähiaikoina valokuvaillut.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti