tiistai 7. lokakuuta 2014

Lontoo, part. 1

Heipähei, tässä matkakuvia Lontoosta. Kertoilen samalla vähäsen, mitä kaikkea siellä teimme.

Yllättäen onnistuin unohtamaan kamerani kotiin (sama tapahtui vuosi sitten Manchesterissa ja Liverpoolissa!), joten kaikki valokuvat on otettu puhelimella. Suurin piirtein yhtä hyviä kuviahan niillä molemmilla saa, muttaon kameran avaaminen kyllä hieman nopeampaa ja ikävöin sitä rannerenksua, joka varmistaa etten esimerkiksi tiputa sitä maahan ihmistungoksessa kuvatessani : D

Hotellistamme Flemings Mayfairista minulla ei ole kuvia, mutta se oli ihan törkeän hieno. Ovimiehet ja kaikkea! Oli myös hauskaa, että tämä hotelli oli vain parin korttelin päästä siitä, jossa yövyimme ensimmäistä kertaa Lontoossa ollessamme.


Meille muille tällaiset tunnetuimmat nähtävyydet olivat jo tuttuja, mutta halusimme esitellä niitä kuitenkin poikaystävälleni, kun hän ei ole Lontoossa aikaisemmin ollut. Buckingham Palace tsekattiin ensimmäisenä.

Joo, näistä varmaan huomaa, että etenkin puhelimella on tosi hankala ottaa suoria kuvia.... + Big Benkin näkyy aivan vähäsen Abbeyn takana!


Westminster Abbeytä ollaan ihmetelty ennenkin ulkopuolelta, mutta tällä kertaa kävimme sisälläkin. (Siellä ei saanut valokuvata.) Kyllä se oli sen 15 punnan arvoinen, mutta lopussa meillä kaikilla vähän loppui keskittymiskyky, emmekä ihan kaikkia paikkoja siellä käyneet läpi. Ihan mielettömän hieno paikka, tosi paljon kaikenlaista! Esimerkiksi seiniin ja lattioihin kaiverretuista muistomerkeistä oli hauska bongailla itselle tuttuja henkilöitä.

Lisää vinoutta...
Teen ystävänä olin todella innoissani päästessäni Strandille Twinings Tea Shopiin, joka on siis Twiningsin ensimmäinen myymälä. Siellä mainostettiin olevan museokin, mutta se oli kyllä vain pieni nurkkaus kaupan perällä... Tänne on pakko päästä uudestaankin, jestas sitä teevalikoimaa!


Tate Modern -taidemuseossa kävimme ihan vain koska sen ylemmistä kerroksista oli niin hienot näkymät. Taustalla näkyvään St. Paulin katedraaliin minulla on kehittynyt jokin jännä tunneside, sillä 2012 hotellimme oli aivan sen vieressä ja kävelimme sen ohitse päivittäin. Se on niin kaunis ja näyttävä rakennus ♥

Millenium Bridgeä minusta on myös hauska aina käydä katsomassa, sillä Harry Potter and the Half-Blood Prince -leffassa on kohtaus, jossa kyseinen silta räjäytetään : D


Nyt kun olen koukuttunut kaikkien muiden tv-sarjojen lisäksi Doctor Whohon, Earls Court Stationin edessä oleva Police Call Box / TARDIS oli pakko päästä näkemään. Fanityttö mikä fanityttö...


Brick Lanelle oli pakko päästä herkullisen intialaisen ruuan takia. Itse söin kanaa tikka masala -kastikkeessa ja se oli hyvää, vaikken yleensä kookoksesta pidäkään. Alkuruuaksi söin hieman kevätkääryleitä muistuttavan kasvis-taikinajutun. Nam!


Yllätykseksemme - tai tarkemmin mietittynä ei oikeastaan, olihan sunnuntai - alueella oli siellä ollessamme markkinat, ja väkeä oli todella paljon. Se oli hauska nähdä, sillä viimeksi Brick Lanella ollessamme se ei ollut läheskään niin täynnä ihmisiä.

Aikaa Lontoossa olisi ehkä voinut enemmänkin, muutaman suunnittelemamme kohteen jouduimme jättämään pois, mm. minua kiinnostaneet Lambeth Palacen ja Neasden Templen. Oli kuitenkin ihanaa päästä taas pitkästä aikaa ulkomaille ja unohtamaan kaiken stressin kotipuolessa! Lontoo oli yhtä ihana kuin aina ennenkin ♥

Seuraavassa postauksessa esittelen sitten tekemäni ostokset.

2 kommenttia:

  1. Etkai säkin ny oo hurahtanu siihen typerään aikamatkailusarjaan :D Oivoi... Eemeli ja Janne tartutti Doctor Who -kuumeen jo Olliin.

    -Jutta

    VastaaPoista