tiistai 22. heinäkuuta 2014

Netflix vs HBO Nordic

Sainpa tällaisen idean tuskaillessani HBO Nordicin elokuvavalikoiman kanssa. Kun olen päässäni kovasti pohtinut näiden kahden palvelun eroja, niin miksen jakaisi näitä muille ihmisillekin.

Netflix meillä on ollut viime vuoden lopulta, varmaan joulukuusta lähtien. HBO Nordicin taas otimme täksi kuuksi Game Of Thronesin neljännen kauden takia, useammaksi kuukaudeksi emme varmaan tätä jatka.

Netflixin valikoima on HBO:ta paljon suurempi, sekä tv-sarjoissa että elokuvissa.

Jotkut sarjat ja elokuvat löytyvät kummastakin, mutta Netflixissä niitä on monipuolisemmin. Minulla on käynyt mielessä, että HBO Nordicin elokuvavalikoima taitaa painottua hieman vanhempiin elokuviin, sillä sieltä onnistuin löytämääm mm. Netflixistä puuttuvat Breakfast at Tiffanyn, Fast Times at Ridgemont High'n ja Breakfast Clubin.
Täytyy myös sanoa, että aikaisemmin luulin, että HBO Nordicissa on vain HBO:n omia sarjoja, mutta nyt tutkiseltuani sieltä löytyy myös mm. muutama BBC:n sarja.

Plussaa HBO Nordic saa siitä, että tv-sarjojen jaksoja tulee niin mielettömän pian niiden jenkeissä esittämisen jälkeen. Netflixiin kun tuotantokausia tulee lisää yleensä hieman sen jälkeen, kun se on esitetty Suomen televisiossa. Niiden sarjojen, joita ei Suomessa ole näytetty, logiikkaa en tiedä.

HBO:n käytettävyys on toisaalta taas todella paljon huonompi kuin Netflixin. Ainakaan etusivulla hakuominaisuutta ei näy missään, ja se hidastaa etsimistä aika paljon. Sarjat saa toki aakkosjärjestykseen ja elokuvat näytettyä kirjaimittain, mutta olisi se silti kivempaa, kun voisi vain kirjoittaa sarjan/elokuvan nimen suoraan hakuun.

Aakkosjärjestys HBO:ssa kusee totaalisesti. Kaikki A- tai The -alkuiset sarjat ja elokuvat ovat a- ja t-kirjaimessa, vaikka seuraava sana alkaisi millä kirjaimella. Se on aika ärsyttävää, varsinkin kun kaikki pitää etsiä alkukirjaimen perusteella, eikä voi hakea koko valikoimasta.

Lisäksi HBO Nordic tuntuu jumittavan aika paljon enemmän. Meillä on mielestäni nyt jokaisen tv-sarjan jakson tai elokuvan kohdalla ruvennut video jumittamaan jossain kohtaa...

Kaiken kaikkiaan siis Netflix vie minun tarpeisiini nähden voiton. HBO Nordic tulee varmasti välillä otettua kuukaudeksi tai pariksi jonkun tietyn sarjan katsomisen takia (todennäköisesti Game of Thrones), kun en koe tarvetta pitää kumpaakin koko ajan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti