sunnuntai 5. tammikuuta 2014

Vuosi 2013

Nyt tämä vuosikooste, jonka lupasin. Tämän kirjoittamisessa kestikin yllättävän kauan kun innostuin hieman, enkä ole oikein ehtinyt koneellekaan, kun olimme torstaista perjantaihin Lahdessa ja muutenkin pitänyt hieman kiirettä viimeisten loma-askareiden kanssa. Mutta nyt asiaan. Ajattelin jakaa tämän koosteen kuukausittain ja sirottelin väliin joitain kuvia vuoden ajalta.

~

Tammikuu
Olimme perheeni kanssa jo pitkään puhuneet puolitosissamme kissan ottamisesta ja kun se viimein tammikuun alussa tapahtui, se kävi aika yhtäkkiä. Äiti laittoi eläinyhdistykselle sähköpostia joulun tienoilla, ja 3. tammikuuta äiti ja isä kävivät hakemassa eläintalolta meille Elsan.

Tämän kuvan olen jo aikaisemmin täällä julkaissut, mutta ensimmäisiä kuvia, jonka Elsasta sain otettua

 Tammikuussa poikaystäväni lähti armeijaan. Olihan se aluksi tosi outoa ja ikävä oli kova, mutta nopeasti siihen tottui.

Helmikuu
Merkittävin asia helmikuussa oli varmaankin penkkarit. Olin silloin siis tosiaan tiikeri ja kyseisen illan muistan varmasti pitkään – oli ehkä vähän liiankin hauskaa. Ystävänpäivä sattui olemaan juuri sinä päivänä, joten sen suhteen mitään ihmeellistä ei tullut tehtyä, niin kuin ei yleensäkään.

  
Helmikuun aikana olivat myös ensimmäiset ylioppilaskirjoitukset, ainakin äidinkielen tekstitaito, jota ennen satuin ihanasti sairastumaan influenssaan.

Maaliskuu
Maaliskuusta en oikein muista muuta kuin hirveän määrän lukemista, laiskottelua ja eväsretkeilyä koulun salissa. Ravasin myös kovasti työhaastatteluissa.

Huhtikuu
Huhtikuusta minulla ei ole oikein mitään muistikuvia. Kirjoitukset menivät, mutta töitä ei vielä näkynyt, joten vietin suurimman osan ajan kotona lahnaten. Olo oli aika masentunut ja yksinäinen, kun oli tottunut siihen, että kavereita näki koulussa päivittäin.

Toukokuu
Toukokuussa – tai tarkalleen ottaen jo huhtikuun lopulla – minulla alkoivat työt. Hautausmaa nyt ei ollut hakemistani kesätyöpaikoista se ykkösvaihtoehto, mutta aikaisempien vuosien olemattoman työkokemukseni takia odotukseni eivät olleetkaan kovin korkealla. Toukokuussa ei elämääni taitanut hirveästi muuta liittyäkään, ainakaan mitään merkittävää. Vapaa-ajalla yritin pitää yllä kiinnostusta pääsykoemateriaaleihin, mutta eivät ne kyllä hirveämmin innostaneet.

Kesäkuu
Kesäkuuu olikin onneksi jo hieman tapahtumarikkaampi kuu. Ensimmäinen päivä valmistuin ylioppilaaksi ja muutama päivä sen jälkeen oli pääsykokeet. Oli kiva päästä silloin jo vähän seikkailemaan tulevaan kouluun ja näkemään, millaista porukkaa tulisi sitten syksylläkin näkymään.


Kesäkuun lopulla oli ehkäpä koko vuoteni kohokohta. Otin töistä puolikkaan päivän vapaaksi lähteäkseni katsomaan All Time Low’ta Helsinkiin Rock the Beach -festareille. Jo pelkästään kyseisen bändin näkeminen livenä oli tajunnanräjäyttävä kokemus, mutta minulle oli myös iso juttu tehdä tuollainen reissu yksin ja hoitaa kaikki junat tms. ihan itse. Ja onnistua siinä ilman isompia ongelmia. Heinäkuu
Heinäkuusta(kaan) en muista oikein muuta merkittävää kuin minun ja poikaystävän kolmas vuosipäivä kuun puolivälissä. Poikaystävä tuli alkuillasta viikonloppulomille armeijasta ja kävimme järven rannalla piknikillä.

Elokuu
Elokuun puolivälissä työt loppuivat, joten minulla oli pari viikkoa aikaa levätä ja nukkua pitkään ennen koulun alkua elokuun viimeisellä viikolla.

Syyskuu
Syyskuussa uusi koulu ja kaikki siihen liittyvä vievät suurimman osan aivokapasiteetista ja ajasta. Syyskuun puolivälissä kyllä vietin hauskan viikonlopun vuokramökillä, sillä kaverini vietti kaksikymppisiään.

Lokakuu
Lokakuun alussa lähdimme porukalla Tampereelle kaveripariskuntamme ”tupareihin” (he muuttivat sinne kyllä jo elokuussa) ja samalla juhlistimme toisen heistä kaksikymppisiä. Yökerho Tivoli ei ollut mikään maailman viihtyisin yökerho, mutta oli kyllä hauska reissu.

Syyslomalla pääsin pitkästä aikaa (ja ainoan kerran koko vuonna, how weird) ulkomaille, sillä kävimme perheen kanssa Manchesterissa ja tehtiin myös päiväreissu Liverpooliin. Jälkimmäinen kaupunki valloitti minut persoonallisuudellaan ja sinne on pakko päästä uudestaan!
 
Liverpoolin satamasta ♥
Marraskuu
Marraskuun alussa minulla oli ensimmäinen työpäivä blokkarina ja suoraan sanottuna eka työvuoro oli aika perseestä. Seuraavat vuorot olivat jo vähän siedettävämpiä ja pari viimeistä iltaa oli kivan hiljaisia, mutta ei se kyllä ollut minun juttu sitten yhtään. No, ainakin voin sanoa yrittäneeni.

17. päivä minulla oli 19-vuotissyntymäpäivä. Itse merkkipäivä ei tuntunut mitenkään ihmeelliseltä, sillä minulla oli jo pitkään ollut vaikeuksia muistaa, että olin vielä kahdeksantoista, enkä suinkaan 19. Syytän siitä vuotta vanhempaa poikaystävääni, joka aina muistaa minun olevan samanikäinen kuin hän : D Synttäripäiväni oli merkittävä päivä sen takia, että asuntomme vuokrasopimus alkoi, marraskuussa siis pienen turhautumisen jälkeen löysimme meille yhteisen asunnon!

Joulukuu
Joulukuun alku meni muuttohässäkän merkeissä, sillä marraskuun puolella emme tehneet hirveästi muuta kuin veimme satunnaisia tavaroita, joten varsinainen muutto tapahtui joulukuun alussa. Alkuun liittyi hieman pettymyksiä ja sähläämistä, mutta kyllä täällä koko ajan enemmän tuntuu kodilta <3

19. päivää olin odottanut koko vuoden – nimittäin poikaystäväni pääsi viimein armeijasta! Minullakin alkoi joululoma seuraavana päivänä, joten olemme saaneet oikein urakalla nauttia toistemme seurasta ja ihmetellä, kun sunnuntait eivät enää olekaan niin surullisia päiviä, kun murun ei tarvitsekaan lähteä mihinkään, heh.

Kaiken kaikkiaan, 2013 ei ehkä ollut vuotena mikään paras, mutta on siihen ihaniakin hetkiä kuulunut. Koen myös, että olen oppinut itsestäni hyvin paljon tänä vuonna.

~

Huh, siitä tosiaan tuli aika pitkä, toivottavasti edes joku jaksaa lukea.

Uudenvuoden lupauksia en tehnyt, en kyllä muista olenko ikinä. En luota siihen, että pitäisin niitä kuukautta tai paria päivää kauempaa, ehkä olen tylsä. Taidan tehdä enemmän muutoslupauksia ja suunnitelmia uudesta alusta aina syksyllä koulujen alkaessa, hah.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti