maanantai 22. huhtikuuta 2013

Save Rock and Roll

Siitä lähtien, kun ensimmäisen kerran pääsin kuuntelemaan Fall Out Boyn uusinta levyä ajattelin, että voisin tehdä siitä levyarvostelun tänne. Nyt kun sain kuulla, että sellaiselle olisi kiinnostuneita lukijoitakin, niin ajattelin tehdä sen nyt. Silloin reilu vuosi sitten tämän blogin perustaessani suunnittelin julkaisevani levyarvosteluja ja tällaisia täällä enemmänkin, mutta aikaisemmin mikään albumi ei ole erityisemmin houkuttanut.


Ensinnäkin, albumin nimi Save Rock and Roll minua hieman huvittaa, sillä tämä on kuitenkin selvästi bändin vähiten rock levy ja muutenkin on suurta liioittelua, että pojat nyt onnistuisivat rock-musiikin jotenkin mullistamaan.
 
Hassua tässä levyssä on myös se, että suurimmasta osasta kappaleista minulla tulee vahvoja mielleyhtymiä joko johonkin Fall Out Boyn vanhempaan kappaleeseen tai jonkun toisen esittäjän kappaleeseen. Yleensä en tällaisia hirveästi mieti, mutta nyt niitä vain putkahteli mieleen vähän väliä. Kaikkia niitä en nyt taida mainita, kun osa niistä voi tuntua hieman väkisin väännetyltä, vaikkeivat ne sitä olekaan.
 
Kappaleiden nimet minua harmittavat aika paljon, ikävöin aikaisempien levyjä siinä suhteessa. En minä tarkoita, että FOBin pitäisi palata niihin hassuihin mammuttipitkiin nimiin, mutta näistä suurin osa vain on aika tylsiä, eikä niissä ole mitään oivallettavaa - ne vain on otettu suoraan kappaleen lyriikoista.

The Phoenix on ollut ilmestymisestään lähtien suosikkini, enkä mihinkään muuhun levyn kappaleeseen ainakaan vielä ole enemmän tykästynyt. Patrick kuulostaa jumalaiselta, lyriikat perinteistä vaikeasti tulkittavaa Fall Out Boyta ja alku on ihana ♥ Musiikkivideosta en nyt oikein innostunut, mutta se nyt on pikkuseikka, koska en yleensä musiikkivideoita edes hirveämmin katsele.

My Songs Know What You Did In The Dark (Light 'Em Up): Olin oikeastaan todella helpottunut, kun sain kuulla Save Rock and Rollilta muitakin biisejä, sillä tämä ei nyt loppujen lopuksi kuitenkaan ole niin erityisen hyvä. Kuunneltava, mutta ei parasta Fall Out Boyta.

Alone Togetherista pidän yllättävän paljon, kun ottaa huomioon sen, kuinka r'n'b:mäinen se on. Kaikki ne taustakuoro-oh-oh-jutut minua vähän ärsyttävät, sillä minusta ne ovat aika kuluneita kaikenlaisessa musiikissa, muuten tämä kappale on todella söpö. Nimenomaan söpö.

Where Did The Party Go ei innostanut vielä ensimmäisillä kuunteluilla kovinkaan paljoa - ja se ihmetytti - mutta nyt se alkaa muodostua yhdeksi suosikikseni. Rakastan alun bassoa ♥ Tässä kappaleessa on paljon samaa kuin Infinity On High:lla olevassa Don't You Know Who I Think I Am?:issa - kuulostaa samalta ja lyriikoissa on samaa ylimielisyyttä. Kertosäettä edeltävästä And all the boys are smoking menthol, girls are getting back rubs -kohdasta saan kyllä niin suuret The Cab -vibat, ettei tosikaan. Ei se kyllä huono asia ole.

Just One Yesterday (feat. Foxes) on ollut kuuntelussa The Phoenixin jälkeen reilusti eniten. Aluksi minulle uusi tuttavuus Foxes hieman häiritsi, mutta nykyään olen tottunut siihen ja se on ihan kiva lisä. Lyriikoista pidän ihan mielettömästi. Kuunnellessani tätä ensimmäisen kerran luulin muutaman ensimmäisen sekunnin ajan, että tämä on Adelen Rolling In The Deepin cover, alku nimittäin kuulostaa hämmentävän samalta. Tässä on myös jotain hyvin samaa kuin FOBin Headfirst Slide Into Cooperstown On A Bad Betissä (a.k.a yksi ehdottomista suosikeistani tältä bändiltä) ja siksi ehkä pidänkin tästä niin paljon.

The Mighty Fall (feat. Big Sean) on ihan liian hip hop minun makuuni. Se harmittaa minua, sillä kertosäe on todella kiva ja Patrick kuulostaa taas ihan hemmetin kuumalta, mutta muuten tämä ei vain iske. Tällä levyllä on yllättävän paljon vierailevia artisteja ja Big Sean on yksi sellainen, jota ilman olisi parempi.

Miss Missing You on albumin kappaleista vaisuin ja vähiten mieleen jäänyt. Aluksi se vaikuttaa sokeriselta söpöilybiisiltä, mutta kun tarkemmin kuuntelee sanoja, niin ei olekaan. Aika tyypillinen veto Fall Out Boylta, mutta en siltikään pääse yli siitä, että tämä on niin tylsä.

Death Valley muistuttaa ehkä eniten levyn kappaleista FOBin vanhempaa tuotantoa, mutta ehkä juuri sen takia tämä ei oikein erotu joukosta. Mahtava kappale, mutta ei tässä mitään niin erikoista ja hienoa ole. Lyriikoita tosin rakastan, varmaan siinä suhteessa suosikkini tältä levyltä.

Young Volcanoes on kaikessa yksinkertaisuudessaan - tai ehkä juuri sen takia - todella hieno ja ihanan piristävä kappale.

Rat a Tat (feat. Courtney Love): kuullessani ensimmäisen kerran, että Courtney Love tulee feattaamaan Save Rock and Rollilla, hämmästyin aika lailla. Rat a Tat ei kyllä suosikkeihini lukeudu, mutta ei tämä huonokaan ole. Kertosäe on tosin ehkä hieman irrallinen ja liian lame muuten niin menevään kappaleeseen.

Save Rock and Roll (feat. Elton John): vaikka muuten en näistä feateista niin innostunut olekaan ollut, tämän kohdalla joudun olemaan itseni kanssa eri mieltä. Elton John kyllä pelastaa tämän kappaleen, ei levyn nimikkokappale muuten ihmeellinen ole. Yhdistin tämän alusta asti automaattisesti What a Catch, Donnieen ja onhan Elton John ihan hiton paljon hienompi vierailija kappaleeseen, kuin Elvis Costello.

Huh, olipa vaikeaa muotoilla kaikki ajatukseni tästä edes suhteellisen ymmärrettäviksi lauseiksi. Toivottavasti tästä saa edes vähän irti. Ajatukseni ovat vielä melko sekavia, ehkä myöhemmin osaan muodostaa selkeämmän mielipiteen ja päättää, kuinka korkealle tämä FOB-albumien top-listallani pääsee.

Olen taas tällä hetkellä todella katkera siitä, etten satu asumaan Jenkeissä. Nimittäin jonkin aikaa pyörineet huhut vahvistettiin juuri ja Panic! at the Disco tulee Fall Out Boyn mukaan kiertueelle. Sanat eivät riitä kuvaamaan sitä, kuinka hienoa olisi päästä näkemään livenä kumpikin bändi - vieläpä yhdellä kertaa.

4 kommenttia:

 1. Ihan mahtavaa, oon melkein joka ikisestä biisistä täsmälleen samaa mieltä kuin säkin! Mietinkin että oonkohan ainoo jolle tulee Adele mieleen siinä yhdessä kohtaa :----D
  Nii joo ja luin jostain haastattelusta että ei levyn nimi suinkaan tarkoita, että tämä levy olis rockin pelastaja, vaan että se ylipäätään tarvitsee pelastajaa tai jotain tällaista. :--D Mutta hyvä levy on juu, paranee joka kuuntelukerralla!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haha, hauska kuulla että ollaan samaa mieltä : DD

   Kiitos oikaisusta, no tuo selitys levyn nimelle kuulostaakin paremmalta : ) En vain ole ainoa, joka on käsittänyt sen samalla tavalla väärin, samaa juttua on valiteltu/ihmetelty parissa ihan "oikeassa" levyarvostelussa : D

   Poista
 2. Sinua odottaa tunnustus blogissani! :) http://muhkotti.blogspot.fi/2013/05/new-blog-love-tunnustus-ja-kuulumisia.html

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Uu, kiva, kiitos ^^ Postaan tämän tänne heti kun vain muistan ja saan blogi-innostustani vähän takaisin : DD

   Poista