perjantai 26. lokakuuta 2012

Skyfall is where we start

Elokuva-arvosteluja tänään vuorossa, taas.

Yllätin itseni ja lähdin katsomaan uusinta Bondia eli Skyfallia ensi-iltaan ja samalla tuli ensimmäisen kerran testattua kauppakeskus Veturin Kino123. Elokuvateatteri yllätti positiivisesti, sillä olen kuullut siitä hieman huonoa, mutta itse kyllä olin tyytyväinen.

Hävettää myöntää, että vaikka muuten on tullut suhteellisen monta James Bond -elokuvaa nähtyä, niin aikaisempia Daniel Craigin tähdittämiä osia en kyllä ole nähnyt... Elokuva oli kyllä kivalla tavalla erilainen kuin aikaisemmat, minusta koko loppu Bondin lapsuudenkodissa oli tosi hieno, joskin todella ahdistava. Varsinkin kun aavistin, mitä siinä loppujen lopuksi tulee käymään.

Toiminta ei kuitenkaan ole ihan minun juttuni, vähän se mäiskintä alkoi jo ärsyttää. Eniten elokuvassa ehkä pidin siitä ajoittain kieroutuneesta ja mustasta huumorista.

Javier Bardem veti pahisroolinsa hieman ärsyttävästi överiksi, mutta muuten olin tyytyväinen kaikkiin näyttelijöihin. Ralph Fiennesin mukana olosta innostuin erityisesti, hänen takiaan varmaan voisi yrittää sitten seuraaviakin osia katsottua. Uusi Q (Ben Wishaw) oli hauska lisä (ja söpö!), ne hipsterlasit varsinkin huvittivat.

Ja Adelen esittämä tunnusbiisi on ihana, tykästyin siihen heti - tietysti on se soimassa tässä nytkin.
 


~

Katsoin tänään toisenkin elokuvan. Vampyyrikauhuleffa 30 päivää kaamosta (30 Days of Night) on ollut digiboksissani tallennettuna muistaakseni keväästä asti, nyt poikaystäväni bongasi sen sieltä ja päädyimme katsomaan. En oikein edes tiedä, miksi alunperinkään tallensin sen, joku taisi jossain blogissa suositella sitä oikein hyväksi vampyyrielokuvaksi, mutta eihän se nyt yhtään minun tyyliseni ollut. Ei kauhua minulle.

Elokuva sijoittuu pikkukaupunkiin Alaskan pohjoisosassa ja 30 päivää kestävään kaamosaikaan talvella. Suurin osa kaupunkilaisista lähtee kuukaudeksi muualle, mutta osa jää. Kaupunkiin ilmestyy joukko vampyyreja ja yllättäen loppujen lopuksi vain pari selviää. Jatko-osakin on näköjään tähän tehty, mutta taitaa jäädä näkemättä se.

Ihan virkistävää nähdä tämäkin näkökulma vampyyreista, kuitenkin.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti